2013. január 12., szombat

Két "földönkívüli" hieroglifa cáfolata

Eléggé híve vagyok a paleoasztronautikának, azonban a fals információkat nem áll módomban továbbítani. Ebben a bejegyzésben tisztázok két hieroglifát, amik az interneten keringenek, mint bizonyíték, hogy földönkívülieket ábrázoltak az egyiptomiak valahol.

Először is annyi, hogy az elsővel foglalkozott Daniken is egy keveset. A másikkal már nem, ez csak az interneten kering, de a svájci író és "követői" egyszer sem hozakodtak elő vele. Oopartoknak, azaz időn kívülinek is beszokták sorolni ezeket a leleteket.



Kairótól kb. 600 kilométerre található egy település, név szerint Abüdösz. Itt található I. Széthi temploma, aki a XIX. dinasztia fáraója volt i.e. 1290-től. A templomban található egyik hieroglifasor nagy port kavart fel az egyiptológiában. Az egyik feliraton látható modern technológiai járművek. Egy helikopter, egy tengeralattjáró és egy harckocsi, valamint egy ismeretlen gép. Egyesek szerint ez az Atlantisziak gépei voltak, mások szerint bizonyíték a földön kívüliek itt jártára.
Sajnos elkell keserítenem ezen állítások hívőit, ugyanis nem ez a megoldás. Annyi történt, hogy két hieroglifa "egybeolvadt". Megesett olykor, hogy az új fáraó ráíratott az elődje által hátrahagyott hieroglifákra. A régebbi írás ugyanis ezt mondja : " Alsó-és Felső- Egyiptom királya, I. Széthi", míg a későbbi felirat utódjáról, II. Ramszeszről beszél, aki megengedi, hogy "elpusztítsák az összes ellenséget".


A falfelület egy részének lehullása átalakította a két hieroglifát. Különben is, az egyiptomiak gyönyörű, szép és rendezett véseteket készítettek. Ezek pedig nagyon egymásba lógnak és csúnyák, nem tűnnek igényes munkának. Egyértelműen elütnek a körülöttük lévő hieroglifektől.

A másik ábrázolást úgy szokták emlegetni, hogy egy nagy szemű földönkívüli látható a képen, tehát úgy néz ki, mint a modern ufó leírások kis szürkéi. A pontos megtalálási helyét nem tudom megmondani. A képet sokszor csak túl pixelesen és elmosódottan mutatják be.


Nem is hiába, ugyanis ha jó minőségű képet nézünk, valamint az egész képi ábrázolást és nem csak azt az egy részét, máris látszik, hogy ez nem egy kis szürke. A megoldás egyszerű: lótuszvirág. Az egyik legfontosabb növény az ókori Egyiptomban.



 

Ez természetesen nem bizonyítja azt, hogy földönkívüliek nem járhattak az ókori Egyiptomban, valamint számos furcsa lelet és ábrázolás van még. De ez a kettő nincs közöttük, teljesen hétköznapi a magyarázat rájuk.  Sajnos akadnak még az interneten képszerkesztéssel készített képek csészealjakkal és idegenekkel, de ezeknek ne dőljünk be, mind hamisítvány, a valóságban ezek nem léteznek.

Miskolci László
A Letűnt Világok Enigmái blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon
megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása TILOS. A tartalom részleges felhasználása csak a szerző ENGEDÉLYÉVEL lehetséges.
Az írások sajátok, nem pedig más weboldalakról lettek átmásolva.

12 megjegyzés:

  1. Szia Lacika!

    Egy forrást megjelölhettél volna. Vagy ezt mind Te találtad ki?

    Na nézzük csak meg a logika oldaláról!

    Írod:

    "Megesett olykor, hogy az új fáraó ráíratott az elődje által hátrahagyott hieroglifákra. A régebbi írás ugyanis ezt mondja : " Alsó-és Felső- Egyiptom királya, I. Széthi"," ...

    Na most felmerülnek a következő kérdések:

    1. Honnan van fényképünk a régebbi írásról?

    2. Honnan tudjuk mi volt odaírva több ezer éve a régebbi fáraó által, amire a későbbi fáraó ráíratott?

    A lótuszvirág hihető, az a szürke kamunak tűnt már eleve.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a sorozatot gondolom ismered:

    http://www.youtube.com/watch?v=DlEMhNuXuDI&list=PLMgDZF6hmBygeKS7_rv-lV1ycWLE_7JaG

    Már 4 évados. Nem kell bedőlni a History csenelnek sem, de azért ad egy átfogó tájékoztatást, noha eléggé materialista szempontból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mazsola!

      Forrást azért nem írtam, mert több különböző helyről szedtem az információkat. Könyvből, külföldi oldalakról stb.
      Ha esetleg a könyv érdekel akkor a "Kristálykoponyák és más titokzatos tárgyak"-ban találod meg. Az oldalakból sokat átnéztem.

      A sorozatot ismerem, az egyik kedvencem, mindig nézem. Bár vannak ebben is olyan dolgok amikkel egyet értek és van amivel nem, ugyanis ebbe is kerültek fals információk.

      1. és 2. Nincs fényképük a régi írásról, egyszerűen csak ismerik máshonnan az adott hieroglifákat. Hogy hogyan kell írni Sethi nevét például stb. Na meg persze több helyen is ellehet olvasni hasonló írást nézd meg a fényképeket! Szinte tökéletesen passzol. Ráadásul a szövegnek is van értelme, főleg hogy Szethi templomában van, Szethiről is szól.

      Ha tényleg ilyen gépekkel találkoztak volna, akkor biztos hogy több helyen is megörökítették volna, nem csak itt ezen az egy helyen, mert maradandó élmény lett volna a számukra!

      Törlés
    2. Ha jól megnézed a kettőt,akkor ezt te sem gondolhatod komolyan..:)Ha igen,elmehetnél tudósnak!!:)

      Törlés
  3. nos : "Ha tényleg ilyen gépekkel találkoztak volna, akkor biztos hogy több helyen is megörökítették volna, nem csak itt ezen az egy helyen, mert maradandó élmény lett volna a számukra!" a templomok fala nem faliujság, és nem képujság, tehát ez a dolog nem áll, másrészt meg akárki nenm léphetett be a templomokba, egy dedikált templomba, csakis kizárólag olyan szimbólumok vannak, voltak, amik csak a megrendelőjének a dicsőitését szolgálja, manapság is használnak ilyeneket, de gondolom hogy egy templom oldalán szereplő "felépűlt az áhitatosak adománya segitségével" tábla biztos nem szerepel az önkormányzat székhelyén, jelen esetben is ugyanez a helyzet, az hogy más fáraó csak a saját dolgait "reklámozta " az másként jelenik meg, mint azt sok helyen látható egyiptomban az épp uralkodó fáraó az előtte uralkodó fáraó képeit, szobrait rajzait "le vésette" azaz kivéste arckéőket, csak a testet hagyta meg, vagy az egész alakot kivésette a fali krónikából, vagy a szobor fejét, kezeit le tördeltette, mivel ezeken voltak elhelyezve a hatalom jelképei...ha seth találkozott ilyen dolgokkal, akkor azt csak kizárólag az ő templomában találod megörökitve, a fal nem papir, amiből annyit nyomtatsz amennyit elbirsz cipelni...egy sirkövet se vésnek be teljesen, mert nem lehet tudni meddig él a tulajdonosa, mivel utólag nem lehet módositani :) ezt ma mindegyik sirkőkészitő tudja , vajon azok nem tudták akkor? hogy táirni, átvésni csak úgy nem lehet mert értelmetlen lenne az egész, olvashatatlan, bár van ennek is módja, le vésni egyenesre, és ujra vésni az uj feliratot, ez időigényes, igaz, ezért mondhatnánk hogy választották az egyszerűbb megoldást, ok, de kérlek próbálj meg te egy kisérletet, véss fel egy feliratot egy sima betonfalra, majd malterrel egyenlitsd ki, hogy eltünjön a felirat, majd véss uj feliratot rá, manapság ez elég jól sikerűlhet, mert szerencsére jó minőségű anyag áll a rendelkezésre, de akkor? jah és ezek a fáraók a nevüket több helyen is feltöntették ilyen helyeken, ezek szerint minden nevet át kellett volna irniuk, tehát több helyen kellett volna találniuk ugyanijen "átiratokat" de ha jól tudom az az egyetlen....... mellesleg azt mondták hogy bevakolták és azután irták ujra, majd a vakolat leesett és igy adta a mellékelt ábrát, hát ha jól megnézed ez nem áll, ha tényleg átirták annak nyoma marad, de itt nincsen nyoma , pl. van egy kör, ami kidomborodik a sikból, ha annak a körnek a közepe tele van, akkor lehet sugarakat vésni bele, kidomboritva, vagy bemélyesztve, de ha nincsen a körben anyag, akkor nem domborithatsz ki sugarakat a kör középpontjából a pereme fele ugyanolyan anyagvastagságban....csak ha "felragasztod" vagy kitöltöd a kör közepét, de az már meglátszik..

    VálaszTörlés
  4. listvn103 írásával teljesen egyet értek, egy két dologban mondanék ellent csak de ez már azóta több dok filmből és könyvből is kiderült, hogy azért az Egyiptomiak elég komoly gépekkel rendelkeztek. Viszont én is figyelgettem ezeket a jeleket és bár nem vagyok szakértője a vésésnek, az itt megadott jeleket össze párosítva pár jel egyáltalán nem jöhetett volna ki úgy, mint ahogy a falon látszik. ;) Sztem ezt mindenki látja, ha jól megnézi, pl a kézből mivel a nagy ujj előre mutat soha sem jön ki az az autó formájú tárgy. De ott van tengeralattjáró is, ha szem formába beteszem a másik írás jelt akkor ennek kicsit máshogy kellene kinéznie, ezt le is ellenőriztem. Végül egyet értek azzal, hogy ilyen hanyag munkát egy fáraó sem végeztet. Főleg a hátra hagyott emlékművek alapján. Valami sumákság van itt, de remélem egyszer kiderül ;) Ettől függetlenül Lacika, gratulálok az itt össze gyűjtött és rendszerezett anyag állományodhoz. Sok könyvet és filmet láttam már, mégis tudtál meglepetést okozni :) Csak így tovább !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. :) köszönöm a kommentet és a dicséretet, majd még jönnek új posztok, remélem tudok még meglepetést okozni :)

      Annyit még hozzá tennék listvn103-hoz - akinek csak most láttam meg a kommenjtét sajnos -, na jó, talán tényleg nem tudhatott mindenki róla ha ilyesmi történik, esetleg a fáraó és szűk köre - gondolok itt a papokra - de mint írtam, a hieroglif túl "igénytelen" és egybelóg ha valójában így nézne ki. Az írást, ha egymástól elkülönítjük pedig már megfejtették, tehát van értelme a szövegnek. Tökéletes egyezést ne várj, ugyanis mivel két hieroglif van egymáson értelem szerűen tönkre is megy az alatta lévő valamennyire.

      Törlés
  5. http://www.borbolajanos.com/

    VálaszTörlés
  6. Mikor először láttam érdekesnek találtam,lehet tudtak ilyen gépekről,de véletlen is lehet.Sok rejtély van amit a mai napig senki nem tud megfejteni.A hieroglifákkal történeteket írtak le...templomokba az istenekről és a sírokban is előfordult,hogy ott írtak le sok mindent.Ők úgy kezelték a falakat és a papiruszokat,mind mi a facebookot.Azokon osztottak meg mindent amik történtek,és sok olyan történet van amit sajnos nem tudunk meg."Hála" az időnek és a sok fosztogatónak...Nem tudhatjuk,hogy mik történtek akkor...

    VálaszTörlés
  7. Mikor először láttam érdekesnek találtam,lehet tudtak ilyen gépekről,de véletlen is lehet.Sok rejtély van amit a mai napig senki nem tud megfejteni.A hieroglifákkal történeteket írtak le...templomokba az istenekről és a sírokban is előfordult,hogy ott írtak le sok mindent.Ők úgy kezelték a falakat és a papiruszokat,mind mi a facebookot.Azokon osztottak meg mindent amik történtek,és sok olyan történet van amit sajnos nem tudunk meg."Hála" az időnek és a sok fosztogatónak...Nem tudhatjuk,hogy mik történtek akkor...

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tisztelem azt, aki ennyi időt szán a témára. Szerintem is elég eltúlzott dolog a helikopter, mert hát egy csillagrendszereket átutazó faj nem helikoptereket használ. Valószínűleg. De megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy vajon mért kellett rávésni egy már meglévő táblára? Mért nem készítettek egyszerűen egy újat? A másik, hogy mostanában egyre jobban elterjed, hogy a köveket öntötték és nem kellett vésni, hanem csak rányomni a szimbólumokat. Bár én nem hallottam, hogy találtak volna sablonokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kérdéseidre a válasz az, hogy az egymást követő uralkodók nem mindig adták meg a tiszteletet, hogy meghagyják az előző fáraó írását. Ahelyett, hogy újat készítettek volna, a korábbi vésetekre újakat írtak.
      A kövek öntése kizárólag a piramisok építőkockáira vonatkozott, ha jól tudom.

      Törlés