2016. szeptember 29., csütörtök

Az ősi földönkívüliek téma írói, avagy Daniken "elődei" és "utódai" #2.

Az ősi idegen teória legismertebb embere mára Erich von Daniken lett, azonban már előtte is többen elmélkedtek azon, hogy meglátogatták-e a Földünket idegen lények; és hagytak-e nyomot maguk után?
Egy három évvel ezelőtti bejegyzésemben már ismertettem ezeknek az embereknek egy részét, amit a következő linken el is olvashatsz: - LINK -
Azonban a lista korán sem teljes és most bemutatok még több érdekes kutatót, akit megfogott ez a téma és utána is járt annak...


Robert Dione (1922-1996) egy connecticuti tanár volt, aki nem csak ufós, de ősi asztronautika témájú könyvet is publikált. 1969-ben jelent meg az "Isten vezeti a repülő csészealjat" könyve, amelyben többnyire bibliai történeteket elemez. Felveti, hogy Gabriel arkangyal hipnotizálta Szűz Máriát és egy injekción keresztül mesterségesen megtermékenyítette, így született meg Jézus. Dione szerint a Mennyország egy szupertechnológiai társadalom és az ufók Isten hírnökei. Természetesen a betlehemi csillag is egy világító ufó volt, ami aztán vezette a három királyt az éjszaka. Azt is írta, hogy az idegenek és Isten rádiófrekvenciás hullámokkal irányítja és befolyásolja az emberek agyát, ami képes befogadni az elektromágneses jeleket. Jézus sem csodákat művelt, hanem ezekkel az elmemanipulációkkal ámította el az embereket.


Hasonló gondolatai voltak Paul Misrakinak (1908-1998) is. Misraki valójában egy francia zeneszerző volt, aki több tucat filmhez készített zenét. Azonban nagyon érdekelték az ufók és álnévvel - ami a Paul Thomas volt - 1965-ben kiadta a "Repülő csészealjak korszakokon keresztül" című könyvét. Féltette zenés karrierjét, ám később kiderült, hogy valóban ő írta a könyvet, ami azonban igen szépen fogyott és több utánnyomást is megélt. Előtte azonban még 1962-ben "A Földönkívüliek" című könyvét is publikálta Franciaországban, de az igen átütő siker csak a három évvel később megjelent könyv volt. A férfi szerint a bibliai angyalok valójában földönkívüli lények és az emberiség egész történelmét végigkísérik az ufók. Sőt, úgy vélte, hogy bizonyos jelenések - például Mária és a testen kívüli élmények is - lehetnek ufókkal kapcsolatosak.


A szintén francia származású Henri Lhote (1903-1991) felfedező és néprajzkutató volt, aki számos barlangrajzot fedezett fel és tanulmányozott. Többnyire a Szaharát járta újabb rajzok után, mert úgy vélte, hogy ezek bizonyítékai egy ősi földönkívüli látogatásnak.1958-ban írta meg a "Kutatás a Tassili barlang freskói után" című könyvét, amiben már feltételezi, hogy bizonyos figurák idegenek, sőt, egyet ki is emelt, hogy az biztosan a nagy Mars istenség, aki egy asztronauta. A mainstream tudomány képviselői persze nem értettek egyet vele és úgy vélték, hogy amiket idegeneknek vél Lhote, azok csak maszkokat viselő emberek. Ennek ellenére a Tassili Nemzeti Park két területét is róla nevezték el.


Hogy egy különleges férfit is említsünk, felhoznám Matest M. Agrestet (1915-2005) is, akitől Zecharia Sitchin számos elméletet átvett a későbbi években. Agrest egy zsidó matematikus volt, aki 1938-ban fizikából és matematikából doktorált, majd az 1970-es években az egyik egyetem laboratóriumában dolgozott. Legalább 100 cikket írt, ami érintette a csillagászatot és az idegenek ittjártának a lehetőségét. 1961-ben megjelent egy "Hajdani űrhajósok" c. írása Moszkvában, amit számos nyelvre lefordítottak. Ebben felvetette, hogy a libanoni Baalbek kőteraszok lehettek az űrhajók leszállópályái, valamint, hogy a bibliai Szodoma és Gomora egy nukleáris robbanás során pusztult el, amit az E.T.-k okoztak.


És végül egy olyan személyt is bemutatunk, aki azért bőven Daniken után jelentette meg az ősi idegen hipotézisre utaló munkásságát, ám mégis érdekes, ugyanis egy pap. Salvador Freixedo egy 1923-ban született spanyol pap, aki több könyvet is írt paranormális és ufó témákról. Vizsgálja a földönkívüli lények és a vallás kapcsolatát is. 1953-ban szentelték pappá és a jezsuita rend tagja lett. Végül filozófiát, teológiát és pszichológiát tanult az egyetemen. Mivel azonban olyan könyvei jelentek meg, ami nem tetszett a katolikus egyháznak és jezsuita rendjének, így több országból is kiutasították. Ekkor szentelte figyelmét a földönkívüli téma irányába és 1971-ben megjelent a "Földönkívüliek és a vallás" könyve, majd ezt több olyan írás is követte az évtizedek során, ami már az ókori látogatás esélyeit is latolgatta és hogy az ufók teljes mértékben befolyásolják az emberiség történelmét.


Természetesen a lista még így sem teljes és még számos neves kutató állította azt, még Daniken előtt is, hogy földönkívüliek látogattak meg minket a régmúltban..


Miskolci László
A Letűnt Világok Enigmái blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon
megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása TILOS. A tartalom részleges felhasználása csak a szerző ENGEDÉLYÉVEL lehetséges.
Az írások sajátok, nem pedig más weboldalakról lettek átmásolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése