2014. január 27., hétfő

A mexikói kormány és a földönkívüli leletekről szóló film (csalás!)

Újra aktuális egy hír, ami szerint a mexikói kormány készül elismerni és bemutatni azokat a földönkívüli leleteket, amiket egy dokumentumfilmen keresztül ismertetik meg a nagyvilággal.
Azért is szándékozok erről írni, mert természetesen az oldal témái közé tartozik és azért is, mert ez sajnos nem más, mint egy óriási kacsa - azaz hoax, csalás- , de minden egyes hasonló magyar oldal elhitte és zokszó nélkül egymástól lopkodták tovább ezt a hírt.
Azért írtam az újra szót, mert ez a hír már 1-2 évvel is felütötte a fejét a különböző portálokon, természetesen akkor is eredmény és újabb előrelépés nélkül. Nem is hiába, mert a filmet nem fogják bemutatni...

A bejelentés így szólt:
"A mexikói kormány nyilvánosságra hozza azokat a dokumentumokat és fényképeket azon tárgyakról, melyeket Calakmul területén, Mexikóban találtak, melyek segítenek bizonyítani a földönkívüli kapcsolat valóságát.
Köszönet ezért a nyilvánosságra hozatalért a Nemzeti Antroplógiai és Történelmi Intézetnek (NATI), mely ezeket a lenyűgöző lemezeket találta Mexikóban. Ez az új felfedezés egy erős csapást mér a titkolózásra, melyet szándékosan hoztak létre azért, hogy elfedjék a Föld valódi történetét. A lemezeket a maják készítették, és mintegy 80 évvel ezelőtt találták meg őket a NATI szerint.
Ezeket a csodás régészeti darabokat korábban már bemutatták, és tárgya lesz egy Raul Julia-Levy által készített, és Juan Carlos Rulfo (2006-os Sundance fesztivál győztes) rendezésében készülő dokumentumfilmnek. A dokumentumfilm jelenlegi címe “Maja kinyilatkoztatások 2012-re és azon túl.
"

Ebből is látszik, hogy eleinte a 2012-es év végére készültek bemutatni a filmet, de ez elmaradt. Hogy miért, azt majd leírom, de kezdjük először is a leletekkel.
A tárgyi leletekről készült fotókat először Klaus Dona és Dr. Nassim Haramein mutatta be egy Saarbrückenben, Németországban tartott konferencián 2011 júniusában. Természetesen aztán ezek a fotók elterjedtek az interneten, már a film kiadatásának dátuma előtt, így a különböző weboldalak azon nyomban megjelentették szenzációként.

Nézzük meg, hogyan is néznek ki ezek egy része, amiket bemutattak volna a filmben:


Akik áttekintik a Dél-Amerikai és a Maja ábrázolásokat - most a "földönkívüli" leletektől függetlenül - azok még laikus szemmel is látják, hogy teljesen eltérnek az előbbi képeken bemutatottaktól. A maják nem így ábrázoltak, másabb vonalvezetésekkel, ikonográfiával, sokkal bonyolultabban, a legjelentékenyebb dolgokat is mérhetetlenül precizitással és túlzsúfoltsággal jelenítették meg. Lássuk erre egy pár példát, de ott van a másik bejegyzésben már elemzett Pakal kőtábla is.


A korábbi fotókon lévő leleteken mit látunk? SEMENNYIRE sem hasonlítanak ezekből a szempontokból a tárgyak a maja, tolték és egyéb Dél-Amerikai nép ábrázolásokhoz. Túl "modernül" vannak elkészítve a képi ábrázolások, nem bonyolultak, a leleteken lévők között tele van hellyel, ürességgel és egyszerűséggel. Nem láthatunk rajtuk egyetlen egy maja írást és képjelet sem. Valószínűleg azért, mert modernek is, nem pedig régi leletek, talán a film készítői öntették, készítették el valakivel.
A másik oltári nagy baki: a Napot egyáltalán nem így ábrázolták a maják, mint ahogy az utolsó előtti képen látható (a filmesek közül), az első sor, harmadik leletén.
Szóval ezek már alapból kétségessé tehetik ezeket a leleteket és tárgyakat.

De gondolkodjunk tovább logikusan! Nyilván mindenki ismeri Erich von Daniken, a paleoasztronautika alapító "atyját" és az Ancient Aliens - Ősi Idegenek- sorozatot. Nem furcsa, hogy ők sem haraptak rá erre a dologra? Hogy a 6 évadot megélt sorozatukban egyszer sem beszéltek ezekről a leletekről? A képek és videóbemutatások már adottak az interneten, ők is hozzászólhattak volna vagy bemutathatták volna filmjeikben, de egyszer sem tették. Már ez alapból gyanússá teszi a dolgot. Őket minden bizonnyal érdekelte volna, hogy végre megvannak az egyértelmű bizonyítékok a földönkívüliek ittjártára, de mégsem nyúltak ehez a lehetőséghez...És most jöjjenek a film készítői és színészei közötti bonyodalmak.
A producer nem más, mint Raul Julia-Levy. Senkit ne tévesszen meg a neve, ő egy mexikói férfi, akinek már a születése körül is bonyodalmak vannak. Egyrészt a pontos dátumot folyamatosan változtatta, másrészt még a származását és családi ágát is. Emiatt folyamatosan bíróságra is járt, mert beperelték. Ő a producere a szóban forgó filmnek is, aminek egyébként az eredeti címe "Revelations of the Mayans: 2012 and Beyond". Még az internetes filmes adatbázis, azaz az IMDb is jegyzi a filmet, aminek már 2012-ben ki kellett volna jönni:  - Link -
Nem hiába időzítette ekkora Raul a megjelenést, ugyanis ekkor volt a világvége maja naptáras mizéria és valószínűleg ezt a hullámot akarta meglovagolni a filmmel, ami igazán jövedelmező lett volna a számára pénzügyileg.Hamarosan újabb bírósági dolog jött, ugyanis pereskedés kezdődött közte és az exkluzív producer, Elisabeth Thieriot között a szerződésekkel és csalással kapcsolatban. Jött a per és Raul elvesztette azt. Meg kell jegyeznünk, egy másik korábbi ügyben 2007-ben is a bíróságon volt az úr, hamis tanúzás miatt. Három másik színészt a felvételek és berendezések lopásával gyanúsították, majd Rault szélhámosnak ítélték meg, mivel kiderült róla, hogy nem egy híres színész fia, pedig ezt állította magáról, tehát hazudott a személyazonosságával kapcsolatban.
Azzal is lebukott, hogy az ígért régészeti leletek és dokumentumokat valódinak állította be, ám azok hamisak voltak. Némely esetben engedély nélkül forgattak a helyszíneken is.
Juan Carlos Lurfo lett volna az eredeti rendezője a filmnek, de a gyártás előtt ott hagyta a projektet. A gyártó még azt is bizonygatta a film megjelenése előtt, hogy Stephen Hawking is részt vesz a projektben, ami szintén nem volt igaz. Természetesen az is hamis információ volt, hogy a mexikói kormány részt vett volna ebben az egészben.
A cég, amely a filmet forgalmazta volna végül sosem jelentette meg azt és az egész projektet leállították.

Összegzésül annyi, hogy ez az egész túl szép lett volna, ha igaz. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a földönkívüliek nem látogathatták meg a Földet a régmúltban. Arról van szó, hogy Raul Julia-Levy egy igazi csaló. Az összeesküvés elméletek hívei is lemondhatnak arról, hogy ez a kormány műve. Nincs közük hozzá, a filmet a kormány beleegyezése nélkül is meglehetett volna jelentetni. A tárgyi leleteken pedig látszik, hogy modernek.
Azt szerettem volna megmutatni, hogy ne higgyen el mindenki mindent és ne vegyétek át egymástól a hamis és fals információkat, hogy azok tovább terjedjenek és csak ártsanak a témának. 

Miskolci László
A Letűnt Világok Enigmái blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon
megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása TILOS. A tartalom részleges felhasználása csak a szerző ENGEDÉLYÉVEL lehetséges.
Az írások sajátok, nem pedig más weboldalakról lettek átmásolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése