2012. november 11., vasárnap

Mi is az a paleoasztronautika?

A paleoasztronautika elnevezés Erich von Daniken nevéhez köthető. Teljes nevén Erich Anton Paul von Däniken, született: Zofingen, 1935. április 14. 


Az úr, egy svájci író, aki arról vált ismertté, hogy könyveiben és filmjeiben felvetette annak a lehetőségét, hogy a prehisztorikus időkben egy magasan fejlett földönkívüli civilizáció tett látogatást a Földön.

A fejlettségük miatt az ős- és ókori emberek isteneknek tartották őket. Ennek az elméletnek a hátterében a legkülönbözőbb dolgok állnak az ősi kultúrákból: mondák, épületek, faragványok, és megmagyarázhatatlan eredetű, funkciójú tárgyak.

Könyveit 32 nyelvre fordították le, és kb. 62 milliót el is adott, ami lehetővé tette, hogy egyike legyen a legsikeresebb íróknak.

Daniken első könyve 1968-ban jelent meg "Chariots of the gods?" címmel, míg nálunk "A jövő emlékei" címmel jelent meg a könyv. Azóta Danikennek kb.30 könyve jelent meg és nagy részük megvásárolható magyar nyelven is.

A leghíresebb témakörök:
- a Baalbeki terasz
- idegenek a barlangrajzokon
- Ezékiel próféta
- Hénok és az angyalok
- A frigyláda
- Vimánák
- égből alászálló istenek
- kulturhéroszok
stb.

Erich von Däniken alapította az A.A.S.-t, "Ancient Astronaut Society", ami olyan embereket hoz össze, akik szeretnék bizonyítani, hogy földönkívüli civilizáció látogatott a Földre. Ide sorolható Ulrich Dopatka, Giorgio Tsoukalos, Zetcharia Sitchin, David Hathcher Childress,Philip Coppens, Jason Martell és még sokan mások, csak hogy a leghíresebbeket említsem.

Természetesen egész estés filmek is jelentek meg, amik feldolgozták ezeket az elméleteket. E téma annyira népszerű lett, hogy "Ancient Aliens" címmel TV sorozat indult 2009-ben és jelenleg is műsoron van, az 5.-ik évadnál tart. A sorozat vendégeit el lehet érni facebookon is, aki szeretné. Ezek nem fake(hamis) profilok.

Giorgio Tsoukalos: http://www.facebook.com/giorgiotsoukalosfans?ref=ts&fref=ts
Erich von Daniken: http://www.facebook.com/erichvondaniken
David Hatcher Childress: http://www.facebook.com/davidhchildress
Philip Coppens: http://www.facebook.com/philipcoppens
Jason Martell: http://www.facebook.com/Xfacts

Végezetül annyit, hogy nem minden témakörrel értek egyet, de ezt ki is fogom fejteni a blogbejegyzésekben.

Miskolci László
A Letűnt Világok Enigmái blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon
megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása TILOS. A tartalom részleges felhasználása csak a szerző ENGEDÉLYÉVEL lehetséges.
Az írások sajátok, nem pedig más weboldalakról lettek átmásolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése