2016. január 24., vasárnap

Fekete háromszög alakú ufók a régmúltból


Az UFO jelenséget sokan földönkívüliek tevékenységének vélik. Sok objektumot figyeltek meg és egy nagy részükre sikerült magyarázatot találni, ám egy részükre viszont egyáltalán nem. Ezek általában fényes tárgyakról számolnak be, csészealjakról és fekete háromszögekről. Sokáig úgy gondoltam, hogy a fekete háromszögek esetleg titkos katonai gépek lehetnek, amik hasonlítanak a lopakodókra, csak valamilyen fejlettebb és nagyobb változatai annak. Ezzel azonban szembe megy részben az, hogy nem a kietlen sivatagban tesztelték a gépeket, hanem nagyvárosok felett, ahol több száz szemtanú látta őket, aminek egy titkos gép esetében semmi értelme nincs. Részben pedig sokszor olyan manőverekre is képesek, amiket a mi gépeink egyáltalán nem tudnak megcsinálni. Majd végül rátaláltam néhány esetre a múltból, amik azt mutatják, hogy ezek mégsem modern titkos katonai gépek..

Fekete háromszög észlelések a XX.században

Először nézzünk néhány esetet, hogy miről is van szó pontosan. A legtöbb észlelés az Amerikai Egyesült Államokban történt, de háromszögeket láttak már Angliában, Kínában, sőt Magyarországon is. New York városától északra, egy órányi autóútra található a Hudson-völgy, ahol különös és megmagyarázhatatlan jelenségek vették kezdetüket 1981 szilveszterének estéjén. Többen is ragyogó piros, zöld és fehér fényeket láttak az égen, amelyek összeköttetésben álltak egymással, és jól látszott, hogy egy fekete szilárd test sarkain vannak rajta, amely háromszög alakú volt. Az ufó nagyon lassan, határozottan haladt az égbolton, és szinte semmilyen hangot nem adott ki. Amikor elég közel merészkedett a szemtanúkhoz, akkor lehetett hallani egy enyhe búgást a gép közepéből. 1983. március 26-án jelent meg a Westchester Rockland Daily Item című lap első oldalán egy cikk a bejelentett esetekről, amire sok ufókutató felkapta a fejét, és az észleléseknek nagy híre ment Amerikában. Egy vizsgálócsoport érkezett a helyszínre, és felállítottak egy irodát, ahol várták a szemtanúk telefonhívásait, hogy bejelentsék, ha látják az ismeretlen gépet. Nem kellett sokat várniuk, mert nemsokára éjjel-nappal csöngtek a telefonok, és több mint háromszáz ember hívta fel a csapatot. Hamarosan a szomszéd Yorktown város rendőrségi központját is elözönlötték a hívások, többen is egy óriási „V” vagy háromszög alakú hajóról számoltak be, és köztük voltak a kint helyszínelő rendőrök is. Egyszer egy víztározótól nem messze, máskor egy atomerőmű közelében látták a titokzatos háromszöget, és a megrémült dolgozók ezer láb hosszúságúnak írták le. Egészen 1982-től 1986-ig látták ezt a fajta ufót a völgy és a város felett, és mindösszesen ötezer jelentés futott be. [1]

Grafika egy háromszög ufóról
Szintén egy sor észlelésről tudunk Belgiumból, 1989-1990-ből. [2] Rendőrök tucatjai és több csoport civil számolt be egy olyan repülő szerkezetről, amely nagyban hasonlított a Hudson-völgyben látottakhoz, mind kinézetben, mind mozgásban. 1989. március 30-ának éjjelén rengetegen látták az ufót, amely még a radarokon is megjelent, és végül a belga légierő felküldött két F-16-os vadászgépet is. Ekkor feltűnt egy kisebb azonosítatlan tárgy a háromszögtől nem messze. Később a csendőrök is kimentek a helyszínre, és ők is megerősítették a fények észlelését. A két gép üldözőbe vette a nagyobb objektumot, ám az folyton kijátszotta őket. Hirtelen felgyorsult, és változtatta a magasságát, akár 900 métert is emelkedett két másodperc alatt. Az egyik pilóta később megjegyezte, hogy ilyen hirtelen manőverezésbe már rég belehalt volna a pilóta, és el nem tudja képzelni, hogy mi történhetett akkor este, mert még hangrobbanást sem hallottak az ismeretlen gép gyors mozgása közben.Végül az egyenlő oldalú háromszögre emlékeztető ufó 160-ról 1120 km/óra sebességre gyorsult fel, és már a két F-16-os gép sem tudta követni, így nem sokkal éjfél után leszálltak támaszpontjukra.

Az egyik legfurcsább eset 1949-ben történt, Baltimoréban, amikor több szemtanú is számos háromszög alakú ufót látott a kora esti órákban. Hátra-előre mozogtak és a felhők közül tűntek elő hihetetlen sebességgel. Az eset felkeltette a Légierő figyelmét is.

Az egyik szemtanú rajza

Az észlelések nem értek véget a mai napig sem, és olykor még fényképeket is sikerült készíteni a tárgyakról. A rengeteg beszámolót követően több kutató is úgy gondolta, hogy átnézi a múlt publikációit, hátha talál utalást repülő háromszögekre. Ami meg is történt, méghozzá nem is akármilyen lapban!


Fekete háromszögek a régmúltban

Az első írásos feljegyzés 1882-ben jelent meg két furcsa tárgyról, amikor az ember még semmilyen géppel nem repült. A Scientific American egyik számában - ami az egyik legnagyobb tudományos folyóirat - két csillagász észlelését olvashatjuk. [3] A helyszín Lebanon, Connecticut állam és július harmadikán éppen a Holdat figyelték távcsövükkel. A beszámoló így szól:

"A Hold, majdnem teljesen teli volt, közel három-négy óra magasságban. A megfigyelő szavai szerint: "Két piramis alakú fénylő kinövés jelent meg a felső szélén. Nem voltak nagyok, de különös hatást kölcsönöztek a Holdnak, mintha egy bagoly szarvval, vagy mintha egy angol terrier kutya feje lenne. Ezek a pontok kicsit sötétebbek voltak, mint a Hold arcának többi része. Pár perccel megjelenésük után lassan elhalványultak, először a jobb oldali, délnyugati részéről tűnve el. Körülbelül három perccel eltűnésük után két fekete, háromszögletű tárgy  volt látható a Hold alsó felén. Ezek folyamatosan egymás felé mozogtak a Hold szélén és úgy tűntek, hogy levágják vagy kitörlik közel a felülete negyedét mire végül találkoztak. Ekkor (találkozásukkor) a Hold azon nyomban felvette a szokásos kinézetét. Amikor a rovátkák megközelítették egymást a Hold kettejük közötti része fecskefarok formájúnak látszott."
Az eset az újságban
 
Ilyesmit láthattak a szemtanúk

Nem tudni milyen messze lehettek ezek a tárgyak a szemtanúktól, de ha ekkora részt kitakartak a Holdból, akkor óriásinak kellett lenniük. Hasonló beszámoló jelent meg a Natura és a L'Année c. folyóiratban is, amiben legyező formájú fekete háromszöget láttak az égen, ami fél órán keresztül egy helyben állt. [4]  Egy enyhén háromszög alakú ufót festettek meg egy 16. századi Nuremburg képen is, több különleges tárggyal együtt a levegőben, ám itt inkább lándzsához hasonlítják. [5]  

A háromszög-lándzsa alakú tárgy a 16.sz.-i festményen

Ezek a korabeli esetek is bizonyítják, hogy nem minden háromszög ufó észlelés lehet titkos katonai gép, hiszen már ezek előtt is látták őket. És hogy földönkívüliek-e? Nem tudhatjuk biztosra, ám egy fejlett technológiát sugallnak - amit nem ember készített...
 

Miskolci László
Források:

A Letűnt Világok Enigmái blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon
megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása TILOS. A tartalom részleges felhasználása csak a szerző ENGEDÉLYÉVEL lehetséges a
1999. évi LXXVI. tv. 16. § szerint.
A blog posztjai, bejegyzéseinek linkjei megoszthatóak KÖZVETLEN módon.

6 megjegyzés:

 1. Én már régóta figyelem az égboltot és több ilyen észlelésem is volt és fotótis készítettem egy felhők között álcázó kör alakú fehér Azonosítatlan Objektumról mélg a facebook oldalamon is fenn van az uforadio csoportban és volt több gyermekkori élményem is még Magyaregres falu határában a fejem felett meghjelent egy nagy Űrhajó és hang nem volt este volt kb 19 óra körül sajnos a dátumra nem emlékszem kb 1998-ban volt vagy később.8 évesen is volt élményem a túloldalról megnyilt valami a szüleim házában lehet,hogy egy dimenzió kapu amin keresztül gyönyörű angyali zenét hallottam és a béke ami elérte a szívem közepét azt nem lehet leírni szavakkal de édesanyámnak hiába mondtam,hogy anyukám hallod a zenét és látod a fehér fényt,de ő nem látta és nem hallotta a zenét.MMost is kapcsolatban állok a Plejádok csillagcsaládommal ,mert Én onnan származom

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Ott voltam azon a napon és elképesztő élmény volt látni az égi viadalt. Leírhatatlan égi hangzavar volt és visítozás lent a városlakók között.
  Az utcák felett közvetlenül süvítettek el a képen is látható kisebb gömbök és a nagy magasságban lomhán haladó, forgó koromfekete fekvő tornyok, háromszögletű gigászi gépek, miegymást.
  Volt ott még pár a maihoz hasonlatos csapott szárnyú vadászgép forma erősen háromszög formájuk volt és ezüst színűek. kb 12, amik vadul harcoltak és űzték a gömböket. Minden felé lövedékek és látható és láthatatlan nyalábok és roncsok potyogtak alá az égből. Elképesztő légi háború zajlott ott le.
  Nyilván meg van az oka annak, hogy az általam említett vadászgép formák miért nincsenek a képen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. El is vitt a gep de az leg alabb ingyenes gyorsabb mint a repulo

   Törlés
  2. El is vitt a gep. Pedig az ingyenes gYirsabb mint repulo

   Törlés